ZIRŅI UN PUPAS

Ja Tev ir vēlme savā edienkartē ieviest ko izcili gardu no Latviešu tradicinālām sastāvdaļām - pupām un zirņiem, bet neesi vēl atradis, kā to izdarīt  garšīgi un mūsdienīgi, tad šī meistarklase ir domāta Tev!
Kopīgi darbojoties izmēģināsim, kā tradicionālos  ēdienus - pupas un zirņus pasniegt vēl neredzētā un garšīgā veidā. Meistarklases laikā kopīgi pagatavosim un nogaršosim: - Taukšķētus zirņus, - Zirņu pikas un kotletes mūsdienīgās garšās, - Iemarinēsim pupas gan ātrai apēšanai, gan glabāšanai, - izgaršosim dažādus pupiņu veidus. Uzzināsi, kā, cik ilgi un kur glabāt pupas un zirņus. Pārrunāsim dažādas zirņu un pupu vārīšanas tehnikas, lai tie būtu gan garšīgi, gan draudzīgi vēderam. Un netiks piemirstas arī tradīcijas - kāpēc ir svarīgi arī mūsdienās turēt godā latvisko.

Meistarklases datumi:

  • 19. februāris18:30-21:30
Iegādāties

FERMENTĒŠANAS PAMATI

Fermentēšana latviešu tradicionālajā virtuvē. Kā izkāpt no tradīcijām garšīgi - un iekāpt atpakaļ. Kā nokušināt aizspriedumu tarakānus galvā un vēderā. Kā ielikt savu pirmo fermentu burku ātri, viegli un nesarežģījot lietas. Fermentētu dārzeņu iekļaušana ikdienas maltītēs. Meistarklases laikā - pārrunāsim fermentēšanas vēsturi Latvijā un pasaulē, - izgaršosim jau gatavus fermentējumus, meklējot sev tīkamāko garšu, - iefermentēsim savu dārzeņu burku, - pagatavosim un noprovēsim seno dižēdienu - fermentēto auzu ķīseli. Mājās dosies ar savu pirmo fermentējumu burciņu!

Meistarklases datumi:

  • 4. februāris18:30-21:30
Iegādāties

KANTAINĀ PICA. TIPS & TRICKS.

Šajā īpašajā meistarklasē glutēna meistars Kaspars Alksnis @pizzawithkaspars ar vairāk kā 9 gadu pieredzi atklās visus noslēpumus, kā pagatavot perfektu kantaino jeb Detroitas / Sicīlijas stila picu savās mājās, kuru viņš uzskata par savu mīļāko picas veidu. No mīklas sajaukšanas un raudzēšanas līdz cepšanai un noformēšani – iziesim cauri visam procesam soli pa solim, lai Tu mājās varētu atkārtot šo ikonisko picu, kuru katrs mēs kaut kad esam garšojuši vai cepuši, bet nēesam līdz galam izpratuši. Uzzināsi, kā panākt mīklas gaisīgumu un kraukšķīgu apakšu, kā izvēlēties un sabalansēt piedevas, un kāpēc šai picai mērce tiek klāta pēc siera. Un, protams, meistarklases noslēgumā – nobaudīsim divas dažādas Kaspara gatavotas picas, kuras pārsteigs ar savu izpildījumu.

Meistarklases datumi:

  • 15. janvāris 18:30-21:30
Iegādāties

Tuvo Austrumu garša ar Ritu Osovsku

Dodies kulinārā ceļojumā uz Tuvo Austrumu garšu pasauli un apgūsti autentisku un garšu bagātu ēdienu pagatavošanu! kopā gatavosim kraukšķīgus falafeļus – tradicionālas aunzirņu bumbiņas ar garšvielām, kas iepriecinās gan veģetāriešus, gan gaļas cienītājus. Mācīsimies gatavot zīdainu un aromātisku humusu – vienu no Tuvo Austrumu simboliskākajiem ēdieniem.Cepsim mīkstas un siltas pita maizītes, kas lieliski papildinās ēdienus un, protams, baudīsim maigo, dūmakaino baba ghanoush – baklažānu pastēti ar sezama pastas un citronu notīm. Meistarklases laikā dalīsimies arī ar interesantiem stāstiem par ēdienu izcelsmi un padomiem, kā pielāgot šos ēdienus savām mājas vakariņām vai īpašiem pasākumiem. Pasākuma noslēgumā baudīsiet pagatavotās maltītes pie kopīga galda. 

Meistarklases datumi:

  • 4. marts 18:30-21:30
Iegādāties

Skābmaize. Tips & tricks.

Kraukšķīga garoziņa, gaisīgs, mīksts viducis..tikko no krāsns iznemts kukulītis… Ja arī Tev saskrēja siekalas mutē, šī meistraklse ir domāta TEV! Šajā meistarklasē tu uzzināsi un praktiski izmēģināsi visu, kas nepieciešams, lai pagatavotu izcilu skābmaizes kukulīti no nulles. Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs vai ar pieredzīti, atradīsi noderīgu informāciju, lai pilnveidotu savu kukulīti.

Apskatīsim kā pagatavot ieraugu, izrunāsim mītus un uzzināsim kuri ir patiesi, kuri ne. Kopā sagatavosim skābmaizes un klasiskas fokačas mīklu, kā arī iziesim cauri visiem posmiem no ierauga līdz maizes cepšanai. Pagatavosim arī dedzinātu svietsu un rukolas pesto ar ko kopā nobaudīt maizīti!

Meistarklases datumi:

  • 26. februāris 18:30-21:30
  • 17. decembris 18:30-21:30
  • 18. decembris 18:30-21:30
Iegādāties

Virtuves ABC ar Dzintaru Kristovski

Meistarklašu cikls ar šefpavāru Dzintaru Kristovski
"Virtuves ABC – no izpratnes līdz praktiskai pielietošanai"

Apgūsti pamatus, kas ļaus mājās radīt ēdienu jaunā kvalitātē!
Šajā kulinārijas meistarklašu ciklā soli pa solim iepazīsi garšas uzbūvi, tehniku pamatus un iegūsi prasmes, kuras praktiski pielietot ikdienas gatavošanā.

Meistarklašu mērķis ir sniegt pamatu ēdiena gatavošanā, padarot virtuves darbu jēgpilnu, strukturētu un baudāmu.

Katrs cikla posms ietver:
Teoriju – izpratne par produktiem, tehnikām un garšas principiem
Praksi – kopīga gatavošana ar šefpavāru
Degustāciju un ēdienu analīzi
Virtuves darba organizēšanu – laika plānošanu, ergonomiku un efektivitāti

21.01. Sāls – salduma – skābuma un umami pielietojums / dažādu piparu veidi / balansa panākšana / garšas slāņošana / garšvielas un garšaugi / svaigs VS kaltēts / kopā gatavošana un piemēri / degustācijas + darba organizēšana virtuvē, ergonomika un laika taupišana

18.02. Aromāti / garšsaknes / buljoni un to pielietojumi / kopā gatavošana un piemēri / degustācijas + darba organizēšana virtuvē, ergonomika un laika taupišana

JAUNUMS: 05.02. Pārpalikumi / Kā izmantot visu produktu? / Kā sarēķināt vajadzīgo produktu daudzumu? / Kur likt to, ko tomēr nav izdevies apēst?

10.12. & 18.03. Pamata mērces un emulsijas / alkohola pielietošana kulinārijā / kopā gatavošana un piemēri / degustācijas + darba organizēšana virtuvē, ergonomika un laika taupīšana

Meistarklases datumi:

  • 21. janvāris 18:30-21:30
  • 5. februāris 18:30-21:30
  • 18. februāris 18:30-21:30
  • 18. marts 18:30-21:30
  • 10. decembris 18:30-21:30
Iegādāties

Dāvanu karte meistarklasēm

Ja vēlaties iepriecināt kādu ar "Pie Galda!" meistarklasi, izvēlieties dāvanu karti, kas ļaus tās saņēmējam piedzīvot unikālu kulinārijas pieredzi.
Svarīgākais par dāvanu karti:
  • Derīga tikai meistarklašu iegādei.
  • Jūs varat izvēlēties un pielāgot summu, ko vēlaties dāvināt.
  • Dāvanu karti var izmantot vienu reizi, izvēloties konkrētu meistarklasi un ievadot unikālo kartes kodu pirkuma grozā.
Iegādāties

Taizemes Virtuve II ar Uģi Veitu

Ienirsti spilgtajā un eksotiskajā Taizemes garšu pasaulē, kur saldais satiekas ar aso, skābenais ar sāļo – un katra sastāvdaļa spēlē savu nozīmīgo lomu! Tu iemācīsies atsvaidzināt savu ēdienkarti ar austrumnieciskām garšām, apgūt praktiskas gatavošanas prasmes un trikus, kā arī saprast, kā radīt garšu līdzsvaru, kas ir Taizemes virtuves sirds. Meistarklasē pagatavosim autentiskas Taizemes mērces, kas kalpo gan kā dipmērces, gan kā pamats sautējumiem un Wok ēdieniem – no klasiskās zemesriekstu mērces līdz tamarinda un laima notīm bagātām versijām. Apgūsim kā gatavot dārzeņus, lai saglabātu kraukšķīgumu un garšu līdzsvaru un Iemācīsimies, kā pareizi sagatavot sastāvdaļas! Taisīsim perfektus springrolls – kraukšķīgus, svaigus un ar ideālu pildījumu balansu. Uzzināsi, kā pareizi tīt, kādu mērci pielāgot un kā padarīt tos par vieglu, bet efektīgu uzkodu vai pusdienu ēdienu.

Meistarklases datumi:

  • 5. marts 18:30-21:30
Iegādāties