RECEPŠU KOLEKCIJAS

Žurnāls

Žurnāla ”Pie Galda!” 2025. gada decembra-janvāra

Par žurnālu

ŽURNĀLS SVĒTKU SAJŪTAI

Svētku sajūta sākas ar mums pašiem, tāpēc pašu pienākums ir radīt vidi tādu, lai pašiem ir prieks un bauda par svētku gaidīšanas laiku un arī pašu kulmināciju. Žurnāls “Pie galda!” tradicionāli gada izskaņā ir par un ap svētkiem, lai iedvesmotu, iepriecinātu, atvieglotu plānošanu un atklātu jaunu garšu pasauli. Šis numurs nav izņēmums un tas ir pilns svētku prieka!

Svētku gaidīšanas laikam noteikti izmanto šī žurnāla Adventes kūku rubriku, kur katru nedēļas nogali vari pagatavot kādu šedevru, jo tās receptes ir kas vairāk par kūkām. Ikdienai izmanto sezonālos granātābolus, kas pašlaik nopērkami jo īpaši sulīgi, un, kā izrādās, tie izcili garšo salikumā ar liellopu gaļu vai lasi salātos. Bet, kad svētki jau klauvē pie durvīm, iedvesmojies dažādiem ēdieniem – vai tie būtu Āzijas noskaņās, ar klasisku vistas cepeti galda vidū, vai arī ar neparastām uzkodām. Šajā garšām un smaržām piepildītajā numurā atradīsi arī iedvesmu mazā biznesa uzsākšanai rubrikā “Ciemos”, kā arī sakārdināsim doties gardāko kanēļa rollu medībās Rīgā, lai pārbaudītu, vai mūsu favorīti ir arī tavā gaumē.

Lai jums klātesoši svētki, garšīga gada nogale un dzirkstošs jaunā gada sākums! Tiekamies 2026. gadā!

Žurnāla redaktore Zane Bitmane.


Žurnāls Pie Galda! šogad arī digitāli! 👉 Ieskaties!


Bet ja vēlies būt pats pirmais, kas saņem žurnālu savā pastkastītē 👉 abonē žurnālu gardu iedvesmu pilnam gadam!

Ieskaties

PIECU SASTĀVDAĻU MALTĪTES

PIECU SASTĀVDAĻU MALTĪTES

101 LAPSAS KŪKA

Liene Zemīte ”101 LAPSAS KŪKA”

MANA PIRMĀ PAVĀRGRĀMATA

MANA PIRMĀ PAVĀRGRĀMATA

Par autorēm: Anna un Hanna Birmanes

Annai  ir 33 gadi, bet Hannai tūlīt būs septiņi. Mamma un meita. Viņu kopā gatavošanas ceļš sākās jau tad, kad Hannai bija pusotrs gads. Anna ļāva mazajai palīdzēt sagriezt dārzeņus, izņemt produktus no pārtikas maisiem, maisīt, mikserēt un pagaršot visādus brīnumus. Nu jau Hannai 7 un laiks doties uz skolu. Lai šo pieredzi nodotu tālāk, ir tapusi burvīga grāmata mazo pavāriņu pirmajiem soļiem virtuvē.

Anna par grāmatu:

 “Bērni ir jālaiž virtuvē, jo kā gan citādi viņi varēs iemācīties tik ļoti interesanto garšu pasauli. Dodam viņiem zaļo gaismu!”

Iegādāties

GATAVO DABĀ

Renārs Purmalis “Gatavo dabā”

Par autoru: Renārs Purmalis sevi dēvē par konceptpavāru. Pēc vairāku gadu darbošanās dažādos Latvijas un ārvalstu restorānos viņš ir pievērsies gatavošanai dabā. Ar savu zīmola “Gatavo dabā” Renārs ved cilvēkus pārgājienos un gatavo visiem gardu maltīti. Renāram LTV bijis autorraidījums “ Gatavo dabā”, un nu jau daudzus gadus viņš ir arī žurnāla “Pie Galda!” aktīvs recepšu autors. Autors par grāmatu: “Man vienmēr ir bijusi vēlme doties pie dabas, bet visur, kur bijusi gatavošana dabā, līdz šim redzēju tikai desiņas uz uguns, soļanku katlā vai dūmos ceptu baltmaizi. Protams, arī tas ir piedzīvojums, bet es gribēju ko vairāk. Es gribēju īpaši gardu ēdienu pagatavot vietā, kur skaists skats paveras uz priežu silu, vai, skalojot kājas Amatā, ēst svaigu zupu ar katlā ceptu maizi. Gribēju kaut ko ārpus pārgājienu klasiskās ēdienkartes. Kur ir mežs, tur piedzīvojums, un, kur piedzīvojums, tur visiem jābūt paēdušiem. Pie... Iegādāties

Autori