ŽURNĀLS SVĒTKU SAJŪTAI
Svētku sajūta sākas ar mums pašiem, tāpēc pašu pienākums ir radīt vidi tādu, lai pašiem ir prieks un bauda par svētku gaidīšanas laiku un arī pašu kulmināciju. Žurnāls “Pie galda!” tradicionāli gada izskaņā ir par un ap svētkiem, lai iedvesmotu, iepriecinātu, atvieglotu plānošanu un atklātu jaunu garšu pasauli. Šis numurs nav izņēmums un tas ir pilns svētku prieka!
Svētku gaidīšanas laikam noteikti izmanto šī žurnāla Adventes kūku rubriku, kur katru nedēļas nogali vari pagatavot kādu šedevru, jo tās receptes ir kas vairāk par kūkām. Ikdienai izmanto sezonālos granātābolus, kas pašlaik nopērkami jo īpaši sulīgi, un, kā izrādās, tie izcili garšo salikumā ar liellopu gaļu vai lasi salātos. Bet, kad svētki jau klauvē pie durvīm, iedvesmojies dažādiem ēdieniem – vai tie būtu Āzijas noskaņās, ar klasisku vistas cepeti galda vidū, vai arī ar neparastām uzkodām. Šajā garšām un smaržām piepildītajā numurā atradīsi arī iedvesmu mazā biznesa uzsākšanai rubrikā “Ciemos”, kā arī sakārdināsim doties gardāko kanēļa rollu medībās Rīgā, lai pārbaudītu, vai mūsu favorīti ir arī tavā gaumē.
Lai jums klātesoši svētki, garšīga gada nogale un dzirkstošs jaunā gada sākums! Tiekamies 2026. gadā!
Žurnāla redaktore Zane Bitmane.
Žurnāls Pie Galda! šogad arī digitāli! 👉 Ieskaties!
Bet ja vēlies būt pats pirmais, kas saņem žurnālu savā pastkastītē 👉 abonē žurnālu gardu iedvesmu pilnam gadam!
IeskatiesPar autorēm: Anna un Hanna Birmanes
Annai ir 33 gadi, bet Hannai tūlīt būs septiņi. Mamma un meita. Viņu kopā gatavošanas ceļš sākās jau tad, kad Hannai bija pusotrs gads. Anna ļāva mazajai palīdzēt sagriezt dārzeņus, izņemt produktus no pārtikas maisiem, maisīt, mikserēt un pagaršot visādus brīnumus. Nu jau Hannai 7 un laiks doties uz skolu. Lai šo pieredzi nodotu tālāk, ir tapusi burvīga grāmata mazo pavāriņu pirmajiem soļiem virtuvē.
Anna par grāmatu:
“Bērni ir jālaiž virtuvē, jo kā gan citādi viņi varēs iemācīties tik ļoti interesanto garšu pasauli. Dodam viņiem zaļo gaismu!”
Iegādāties