RECEPŠU KOLEKCIJAS

Žurnāls

Žurnāla ”Pie Galda!” 2025. gada oktobra-novembra numurs

Par žurnālu

ESI KLĀTESOŠS RUDENIM

Daudziem no jums ikdienā atgriezusies rutīna un līdz ar to arī vajadzība biežāk gatavot mājās. Mēs par to tikai priecājamies, jo varam piedāvāt vairāk ideju ikdienišķām maltītēm. Tāpēc šajā numurā vairākās rubrikās būs pārdomātas receptes tiešām aizņemtiem cilvēkiem, kuri joprojām vēlas garšīgi paēst.

Rubrikā “Ikdienā” Liene piedāvā jums pagatavot dažādas plucinātās gaļas un vienā reizē vairāk, lai var izveidot sagataves kaut visai nedēļai dažādos ēdienos. Ērti un praktiski! Bet, ja brokastis ir tava vājā vieta, Elizabete piedāvā olbaltumvielām bagātas maltītes ar jogurtu. Beigeļu maizīte, lai arī izskatās maza, patiesībā dos pamatīgu sāta sajūtu uz pusi dienas! Un lai šajā rudenī sasildītos, veselu rubriku veltījām sildošām garšvielām. Gan saldi, gan sāļi ēdieni ar interesantām garšu un aromātu niansēm būs šī rudens must ēdieni! Visbeidzot – pati pirmā ideja, kas man radās šim žurnāla numuram, bija pistāciju saldumi. Tos tad arī pati gatavoju. Kamēr nerimstas Dubaijas šokolādes kults, piedāvāju jums sešus dažādus desertus ar pistāciju niansēm. Bet, ja pistācijas galīgi nav tavas, Ilze sarūpējusi radošas receptes saldumiem ar rudens ogām.

Man jau šķiet, ka šajā numurā ir pilnīgi viss, lai garšīgi ēstu ikdienā, palutinātu sevi un mājiniekus brīvdienās un kārtīgi uzdzīvotu svētkos. Lai jums apzināts un skaists rudens, draugi!

Žurnāla redaktore Zane Bitmane.


Žurnāls Pie Galda! šogad arī digitāli! 👉 Ieskaties!


Bet ja vēlies būt pats pirmais, kas saņem žurnālu savā pastkastītē 👉 abonē žurnālu gardu iedvesmu pilnam gadam!

Ieskaties

PIECU SASTĀVDAĻU MALTĪTES

PIECU SASTĀVDAĻU MALTĪTES

101 LAPSAS KŪKA

Liene Zemīte ”101 LAPSAS KŪKA”

MANA PIRMĀ PAVĀRGRĀMATA

MANA PIRMĀ PAVĀRGRĀMATA

Par autorēm: Anna un Hanna Birmanes

Annai  ir 33 gadi, bet Hannai tūlīt būs septiņi. Mamma un meita. Viņu kopā gatavošanas ceļš sākās jau tad, kad Hannai bija pusotrs gads. Anna ļāva mazajai palīdzēt sagriezt dārzeņus, izņemt produktus no pārtikas maisiem, maisīt, mikserēt un pagaršot visādus brīnumus. Nu jau Hannai 7 un laiks doties uz skolu. Lai šo pieredzi nodotu tālāk, ir tapusi burvīga grāmata mazo pavāriņu pirmajiem soļiem virtuvē.

Anna par grāmatu:

 “Bērni ir jālaiž virtuvē, jo kā gan citādi viņi varēs iemācīties tik ļoti interesanto garšu pasauli. Dodam viņiem zaļo gaismu!”

Iegādāties

GATAVO DABĀ

Renārs Purmalis “Gatavo dabā”

Par autoru: Renārs Purmalis sevi dēvē par konceptpavāru. Pēc vairāku gadu darbošanās dažādos Latvijas un ārvalstu restorānos viņš ir pievērsies gatavošanai dabā. Ar savu zīmola “Gatavo dabā” Renārs ved cilvēkus pārgājienos un gatavo visiem gardu maltīti. Renāram LTV bijis autorraidījums “ Gatavo dabā”, un nu jau daudzus gadus viņš ir arī žurnāla “Pie Galda!” aktīvs recepšu autors. Autors par grāmatu: “Man vienmēr ir bijusi vēlme doties pie dabas, bet visur, kur bijusi gatavošana dabā, līdz šim redzēju tikai desiņas uz uguns, soļanku katlā vai dūmos ceptu baltmaizi. Protams, arī tas ir piedzīvojums, bet es gribēju ko vairāk. Es gribēju īpaši gardu ēdienu pagatavot vietā, kur skaists skats paveras uz priežu silu, vai, skalojot kājas Amatā, ēst svaigu zupu ar katlā ceptu maizi. Gribēju kaut ko ārpus pārgājienu klasiskās ēdienkartes. Kur ir mežs, tur piedzīvojums, un, kur piedzīvojums, tur visiem jābūt paēdušiem. Pie... Iegādāties

Autori