Recepte

Laša tartars vai klasiskas lašmaizītes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

Tartaram

  • 500 g svaigas laša filejas
  • 1 sīpols (vēlams sarkanais)
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • sāls, malti melnie pipari

Mazsālītam lasim

  • 500 g svaigas laša filejas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana

Laša tartars

1. Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi sakapā mazos gabaliņos. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.

2. Sīpolu notīra un smalki sakapā.

3. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolu, pārlej ar eļļu un balzamiko etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.

4. Pasniedz galdā uz grauzdētas vai svaigas maizes vai atsevišķi bļodiņā, lai katrs pats var pagatavot savu maizīti. Maizītes dekorē ar citrona šķēlītēm, sarkanā sīpola gredzeniem vai sasmalcinātiem zaļumiem.

Mazsālīts lasis

5. Fileju sadala 2 vai 4 daļās, nemazgā, bet ar tīru salveti noslauka.

6. Bļodiņā sajauc sāli un cukuru. Pievieno piparus.

7. Sagatavoto maisījumu uzber uz dēlīša vai folijas. Virsū liek filejas gabaliņus ar ādu uz augšu un uzspiež. Zivs gabaliņus liek bļodā vienu uz otra un uzliek slogu. Fileja ir gatava ēšanai jau pēc stundas.

8. Pasniedz galdā sagrieztu plānās šķēlītēs uz svaigas maizes.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša tartars

Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi sakapā mazos gabaliņos. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.

 

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un smalki sakapā.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolu, pārlej ar eļļu un balzamiko etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.

 

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā uz grauzdētas vai svaigas maizes vai atsevišķi bļodiņā, lai katrs pats var pagatavot savu maizīti. Maizītes dekorē ar citrona šķēlītēm, sarkanā sīpola gredzeniem vai sasmalcinātiem zaļumiem.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mazsālīts lasis

Fileju sadala 2 vai 4 daļās, nemazgā, bet ar tīru salveti noslauka.

 

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodiņā sajauc sāli un cukuru. Pievieno piparus.

 

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavoto maisījumu uzber uz dēlīša vai folijas. Virsū liek filejas gabaliņus ar ādu uz augšu un uzspiež. Zivs gabaliņus liek bļodā vienu uz otra un uzliek slogu. Fileja ir gatava ēšanai jau pēc stundas.

 

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā sagrieztu plānās šķēlītēs uz svaigas maizes.

Sader kopā

Izmēģiniet receptē

Komentāri:

Jūsu komentārs: