Recepte

Cannelloni ar gaļas, garšaugu un biezpiena pildījumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • ½ kg cannelloni (pastas veids)
  • ½ kg maltās gaļas (vēlams liellopa vai teļa)
  • 300 g biezpiena
  • sauja svaigu pētersīļu
  • 10 saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • ½ čili pāksts
  • malti melnie pipari, sāls
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g Parmas vai cita cietā siera

Pagatavošana

1. Pētersīļus un saulē kaltētos tomātus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.

2. Palielā bļodā visas pildījuma sastāvdaļas – malto gaļu, biezpienu, pētersīļus, saulē kaltētos tomātus, ķiploku, čili, maltus melnos piparus un sāli – sajauc viendabīgā masā.

3. Pildījumu pilda cannelloni. Lai gaļa neliptu pie rokām, tās ik pa laikam samitrina aukstā ūdenī.

4. Piepildītās trubiņas kārto stikla vai keramikas cepamajā veidnē un pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sāli, pipariem. Var pievienot 1 lauru lapu un kādu smaržīgo piparu. Lai cannelloni būtu pilnībā nosegti, pielej vēl pēc nepieciešamības ūdeni vai buljonu.

5. Visu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

6. Veidni nosedz ar foliju un liek cepties līdz 200ºC sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes.

7. Kad cannelloni jau gandrīz gatavi, noņem foliju, lai siers apbrūnē un kļūst kraukšķīgs.

8. Pasniedz galdā ar svaigu lapu salātiem.

 

Variācijas par tēmu:

• Veģetāriešus iepriecināsiet, ja šajā receptē gaļu aizstāsiet ar sautētiem spinātiem.

• Pildījumu var gatavot arī tikai no biezpiena, tikai šādā gadījumā tam jāpievieno ola. Ļoti garšīgi būs, ja biezpienam piebērsiet 1 ēdamkaroti ķimeņu.

• Ja saldais krējums mērcei liekas par treknu, aizstājiet to ar pienu. Ēdiens būs maigāks, mazliet saldāks, bet arī ļoti aromātisks un garšīgs.

• Vēl varat izmēģināt saldā krējuma vietā izmantot sasmalcinātus tomātus savā sulā. Šādi pagatavoti cannelloni būs pikantāki – kā jau tomātos.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pētersīļus un saulē kaltētos tomātus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.

 

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palielā bļodā visas pildījuma sastāvdaļas – malto gaļu, biezpienu, pētersīļus, saulē kaltētos tomātus, ķiploku, čili, maltus melnos piparus un sāli – sajauc viendabīgā masā.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildījumu pilda cannelloni. Lai gaļa neliptu pie rokām, tās ik pa laikam samitrina aukstā ūdenī.

 

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piepildītās trubiņas kārto stikla vai keramikas cepamajā veidnē un pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sāli, pipariem. Var pievienot 1 lauru lapu un kādu smaržīgo piparu. Lai cannelloni būtu pilnībā nosegti, pielej vēl pēc nepieciešamības ūdeni vai buljonu.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

 

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni nosedz ar foliju un liek cepties līdz 200ºC sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes.

 

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad cannelloni jau gandrīz gatavi, noņem foliju, lai siers apbrūnē un kļūst kraukšķīgs.

 

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā ar svaigu lapu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: