Padomi

Vaniļas mērce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nereti, gatavojot dažādus saldos ēdienus, tiek piedāvāts tos bagātināt ar dažādām mērcēm. Viena no tādām mērcēm ir vaniļas – klasiska, ar burvīgu garšas buķeti un neatkārtojamu garšu. Vaniļas mērce ir labs sabiedrotais dažādiem pudiņiem, sacepumiem un krēmiem. Gatavojot mērci, pievienojiet cukuru pēc garšas. Ja mājās mērce tiek gatavota bieži, tad vaniļas cukuru katra saimniece var pagatavot pati – vaniļas pāksti ieliek traukā, uzber1 kg cukura un trauku aizvāko. Pēc 2-3 nedēļām vaniļas cukurs būs gatavs!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 l piena
6 olu dzeltenumi
4-6 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa vaniļas cukura

Pagatavošana:
1.Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
2.Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir dubultojusies un kļuvusi gaiša un krēmīga. Turpinot kulšanu lēni sāk pievienot karsto pienu.
3.Kad masa ir sakulta, katliņu liek uz plīts un nepārtraukti maisot karsē, līdz mērce kļūs krēmveidīga. Mērci nedrīkst uzvārīt! Ja tas ir noticis un piens sagājis ”pārslās”- sakuliet mērci ar blenderi!

Komentāri:

Jūsu komentārs:

Jaunumi no draugiem.lv

Ziņas no Facebook